Вие сте тук

Сейшели

 • Сейшели

  Република Сейшели е островна държава, разположена на над 100 острова. Наричана  земен рай, тази островна държава е прекрасно място за вашата 5- звездна почивка. Освен усамотените островчета с мек, бял пясък и лазурни води, тук ще намерите и гъсти плантации, стърчащи гранитови скали и невероятно обширни флора и фауна. Комбинирайки несравнима природна красота с усещането за спокойствие, почивка на Сейшелите е прекрасен избор за двойки.

   

  Какво да правите по време на престоя си?

  Посетете пазара Mahe

  Прекрасно място за посещение рано сутрин е един от оживените пазари във Викториа- столицата на най- големия от островите- Махе. Това място е  оживено, кипящо от продавачи и купувачи, пазарящи се за най- добрите цени. Тук можете да намерите прясна риба, плодове и местни продукти. Тук ще намерите и прекрасни коралови сувенири, бижута и други подаръци, които да вземете за спомен от вашата екскурзия. Оглеждайте се за coco de mer- огромен кокосов орех с необичайна форма, който се стреща само тук и е смятан за силен афродизиак.

  Изследвайте впечатляващия  воден свят, без да се измокрите

  Ако не желаете да се намокрите, можете да използвате местните круизи, отплуващи от яхтеното пристанище във Виктория всекидневно. Защо пък да не опитате риболовна екскурзия, където ще имате възможността да уловите риба меч или риба тон, след което да се насладите на улова си, приготвяйки си барбекю на  някой от усамотените  острови. Ако пък желаете, можете да се присъедините към разходка с лодка до близката морска ферма, където можете да научите повече за различните защитени видове животни, намиращи се в тукашните води. Тук се предлага и крузи с лодка със стъклено дъно- прекрасен начин да се полюбувате на заслепяващата красота на цветния морски свят.
   

  Полюбувайте се на незабравим круиз по залез слънце

  Не изпускайте  възможността да тръгнете на круиз по залез слънце с една от традиционните шхуни. Тези красиви лодки плуват по Индийския океан от повече от 100 години. Круизите по залез слънце тръгват всяка вечер от залива Виктория и включват вкусна вечеря на някой от усамотените острови, където освен вкусната храна, можете да се насладите и на ритмична музика и танци на някоя от местните групи.

  Посетете Vallee de Mei – едно от световните наследства на ЮНЕСКО

  Ако си мечтаете за нещо по- различно от лежерна почивка на плажа, можете да поемете на кратка разходка до националния парк Праслин, където можете да видите известната coco de mer палма, която се среща единствено тук, а кокосовите и орехи са смятани за силни афродизиаци. Тук можете да разгледате и огромните защитени костенурки, птиците- фрефати и опашатите прилепи- не забравяйте фотоапарата си!

   

  Къде да отседнете

  Най- големия остров в архипелага е Махе, където се намира и главното летище, на което по- голяма част от туристите пристигат, за да започнат своята сейшелска екскурзия. Малката столица Виктория е красив град, който все още пази  спомени от своето колониално минало в архитектурата на сградите и имената на улиците. Тук ще откриете голям избор от прекрасни 5- звездни хотели, обградени от съгта растителност, разположени непосредствено до девствени плажове. Праслин е дом нн друга група великолепни луксозни хотели и курорти, всеки един разположен на уединен бряг. Обаче, може би най- добрия начин да изживеете всичко, което Сейшелите могат да предложат, е да изкарате по няколко дни на всяко от тези местенца.

   

  Полезна информация

  Не Ви е нужна виза преди да пристигнете на острова. Виза, валидна  около 3 месеца ще Ви бъде издадена на място.

  Валута: сейшелска рупия

  Езици: Английски и френски

   

  Най- доброто време да посетите Сейшелите

  Сейшелите са наричани „земята на вечното лято”. Топлия, субтропичен климат, првевръщат това място в перфектната дестинация за бягство от суровата зима. Влажността е висока между април и октомври и валежите също са често срещано явление, но извън този период, температурите са високи и времето е идеално за плажове, изследване и почивка.

Съобщение за грешка

Notice: Only variables should be passed by reference in include() (line 18 of /home/travelis/public_html/sites/all/themes/tui/node--destination.tpl.php).