Вие сте тук

Индонезия

 • Индонезия

  Република Индонезия е най-големият архипелаг в света, обхващащ 17 504 малки и големи тропически острови, обградени от красиви плажове, много от които са необитаеми, а други даже нямат име. Обхващайки екватора от двете страни, между Азия и Австралия и между Пасифика и Индийския океан, архипелага е дълъг колкото разстоянието между Сан Франциско и Ню Йорк. Населението на Индонезия надвишава 215 милиона и има повече от 200 етнически групи. Официалния език е Бахаса Индонезия.

   

  Сред най-известните острови са Суматра, Ява, Бали, Калимантан (бившия Борнео), Сулавеси (Селебес), островите Малуку (островите на подправките) и Папуа. Тук разбира се трябва да се спомене остров Бали „най-добрият в света остров курорт”, с неговата омагьосваща култура, плажове, динамични танци и музика. Но Индонезия има много, все още девствени овстрови, които чакат да бъдат открити от туристите.

   

  Поради местоположението и геологията си Индонезия е благословена с множество различни пейзажи и климатични области, от плодородните оризища на Ява и Бали до дъждовните гори на Суматра, Калимантан и Сулавеси, от саваните на островите Нусатенгара, до снежните върхове на западен Папуа. Фауната и флората са също толкова разнообразни и интересни,  изразяващи се в огромно богатство от животински и растителни видове.

   

  Културното разнообразие е не по-малко богато и омагьосващо. Начина на живот, традициите, музиката, танците, езика се менят от остров на остров. Но това, което ги обединява е топлотата и гостоприемството на индонезииците, които не се забравят лесно.

  Индонезииските хотели са едни от най-добрите в света, намиращи се до бели плажове, гледащи над зелени долини или в самото сърце на Джакарта.

   

  Големите индонезииски градове като Джакарта, Бандунг, Сурабая или Макасар са като гъмжащи кошери – вечно забързани. Те са истински рай за шопинг манияците, с хилядите си магазини - от скъпи световно известни бутици, до сергиите по пазарите, предлагащи главозамайващо разнообразие от стоки и услуги. Тук любителите на кулинарията ще бъдат раздвоени между хилядите педложения – от най-изискани ресторанти до улични лавки за храна. Не на последно място трябва да се спомене и индонезийските СПА процедури – едни от най-добрите в света.

   

  Джакарта, Бали, Медан, Паданг, Бандунг, Соло, Йогякарта, Сурабая, Макассар са свързани с директни полети. Много редовни авиолинии и лоу-кост превозвачи летят до  всяка точка на архипелага.

Съобщение за грешка

Notice: Only variables should be passed by reference in include() (line 18 of /home/travelis/public_html/sites/all/themes/tui/node--destination.tpl.php).