Вие сте тук

Камбоджа

Отвори брошура

Азия, Виетнам: Съкровищата на Азия

ТУИ екскурзия: TUI-VKT

Азия е континент, който с магическа сила привлича европееца от столетия насам. Екзотичният вкус на храната, непознатите аромати, наситените цветове, многолюдните улици, шумните пазари, спокойствието на пищните храмове, великолепието на старинните дворци...И неизменната усмивка на хората, която скептичният турист често приема за престорена. А тя всъщност олицетворява разбирането на азиатеца за света, в който с позитивно отношение ще привлечеш щастието и сполуката.
За да ви срещнем с този необятен свят, избрахме три страни, които представят многообразието на континента. Социалистическа Република Виетнам и две
кралства- Камбоджа и Тайланд. Тези страни имат обща история, религия и традиции, но са се развили в три съвсем различни посоки във времето. В социалистически Виетнам има една партия и регулирана икономика, но в същото време много чуждестранни инвестиции, частно здравеопазване и образование, можеш да купиш продукти на всички международно известни брандове. Камбоджа е страна, която още се възстановява от дълбоките рани, нанесени на нацията от жестокия режим на Пол Пот. Няколко поколения са белязани от болката, страха и унижението. Като истински наследници на една велика цивилизация обаче, кхмерите вървят по пътя на възстановяване. Джунглите са запазили тайната на внушителния храмов комплекс Ангкор Ват, който днес привлича хиляди туристи от цял свят и помага сериозно на местната икономика. Въпреки политическите турболенции, Тайланд остава една от най-привлекателните дестинации на континента. Модерният мегаполис Банкок олицетворява ритъма на
днешна Азия. Съвременната архитектура на градските хотели, молове и бизнес сгради хармонично се смесва със златните отблясъци на стотиците пагоди.
Каним ви да се присъдените към нас в това вълнуващо приключение. Споделете емоцията и
удовлетворението от срещата с един непознат, интригуващ свят в това пътешествие, което няма да остави никого безразличен.

Ден 1, 11.03: Полет от София през Доха до Ханой.

Ден 2, 12.03: Ханой: Сити тур

Трансфер от летището до града. Кратък опознавателен сити тур. Столицата на Виетнам, Ханой, е смесица от дълго съхранявани традиции и модерния отпечатък на европейско влияние. Булеварди, обградени с дървета и колониални сгради придават на града западен чар, докато в същото време старите сгради и кипящите от живот тесни канали, носят чара на отминалите векове. Поемете на 60 минутна експедиция покрай езерото Hoan Kiem и пагодата Quan Su, следват Silk Road, гарата в Ханой, затвора Hoa Lo и най- накрая операта в Ханой. Вечеря в ресторант Cau Go или подобен.Нощувка в Ханой.

Съвет за деня: Опитайте най-вкусната улична храна в света- Pho и Banh mi. Pho е известна виетнамска супа с нудъли, подправки и телешко или пилешко. Banh mi е виетнамският сандвич с оризово- пшеничена багета и плънка от месо, зеленчуци и чили. Ще видите виетнамците да се хранят по всяко време на ниски столчета по тротоарите.

Ден 3, 13.03: Халонг Бей: Екскурзия до залива Халонг с лодка и обяд

Тръгваме от Ханой рано сутринта, за да разгледаме живописния залив Халонг. Пристигаме на кея около обяд, качваме се на борда на традиционна дървена лодка за круиз през залива. Обядът ще бъде сервиран докато лодката плува спокойно по изумрудено зелените води. Круизът минава покрай уникални скални формации с имена като Stone Dog, Incense Burner (Dinh Huong), Ga Choi. В сърцето на островчетата има пещера с името Thien Cung, която е последната забележителност, която ще разгледаме преди да се върнем на кея. Обратно до кея Халонг около 16.30 ч., след което се връщаме в Ханой. Нощувка в Ханой.

Ден 4, 14.03: Хюе: Парфюмената река и Императорския град

Полет от Ханой до Хюе. На този ден приказната природа на Халонг ще отстъпи място на историческия град Хюе. Ще се насладим се на спокойна разходка с лодка по Парфюмената река, с първа спирка пагодата Thien Mu- елегантна осмоъгълна кула, превърнала се в един от най- известните паметници в града. Продължаваме нашия круиз към покрайнините, за да достигнем до гробницата на императора Minh Mang- завладяващ комплекс от градини, павильони и храмове сред живописна природа. Днешната експедиция ще продължи с посещение в стария Императорски град, умалено копие на Забранения град в Пекин. Цитаделата е разположена в сърцето на Хюе. Внушителият комплекс датира от началото на 19 век. Някога стените са осигуравали десет километров периметър, обграден от широк ров. Днес повечето от сградите са разрушени от бомбардировките по време на войната между Виетнам и САЩ, но монументите, които са се запазили, подсказват за великолепието и блясъка на дворцовия живот на династията Nquyen. На влизане ще минем покрай извисяващата се Flag Tower (кула на знамената) , където гигантски виетнамски флагове се развяват гордо над внушителната порта на укреплението Ngo Mon. Преминем ли през Ngo Mon Gate, пред нас се открива гледка към просторни дворове и езерца с лотуси. Ще посетим резиденцията на Dien Tho, където е живяла кралицата-майка, двореца Thai Hoa, великолепно украсената приемна зала, залите на мандарините и автентичните 9 урни на деветте императори от династията. Нощувка в Хюе.

Съвет за деня: Възползвайте се от лесния достъп до Интернет във Виетнам. В хотелите, в местните ресторанти и кафета често ще срещнете знака за WiFi. Можете да проверите пощата с и и л и д а с п о д е л и т е с приятелите си снимки от вълнуващия ден.

Ден 5, 15.03: Хой Ан: японският мост, китайската пагода, работилница за фенери.

Днес се разделяме с Хюе и потегляме към живописното курортно градче Хой Ан. (140 км). На половината път между Дананг и Хюе се намира планинският път Хаи Ван- линия, разделяща двете климатични зони на северен и южен Виетнам. Продължавайки на юг, преминаваме през Ланг Ко, прекрасна ивица от плажове между кристално синята лагуна и Източно Виетнамско море. Разходка в Хой Ан- живописен град, разположен южно от Дананг. Познат сред ранните западни търговци като „Faigo”. Това е било едно от главните пристанища на Югоизточна Азия през 17, 18 и 19 век. Днес този запазен, красив исторически град е най- добре да бъде разгледан пеша. Турът включва: Japanese Covered Bridge Pagoda: първият мост на това място е построен през 1593г. от японската общност в Хой Ан, за да свързва града с китайските квартали. Мостът е закрит, така че да може да бъде използван като скривалище от дъжд и слънце. Музеят Sa Huynh: разположен близо до Japanese Covered Bridge. Тук може да се разгледат изложби от ранния период от историята на Hoi An. Културният център Phuoc Kien: Китайска пагода, построена около 1690 година, реставрирана и разширена през 1900 г. Храмът е посветен на богинята нa моретата и пазителка на моряците и рибарите- Thien Hau Thanh Mau. Tran Family Chapel: тази къща е построена преди около 200 години като знак за почит към предците с дарения от членове на клана „Tran”. Кланът е с корени от Китай, след което фамилията се премества във Виетнам около 1700 г. Архитектурата на сградата отразява влиянието на китайския и японския стил. Работилница за фенери: ще посетим една от известните занаятчийски работилници за фенери в Hoi An. Рамките на фенерите за изработени предварително, а клиентите могат да разгледат и докоснат красивите копринени платове. Нощувка в Хой Ан.

Съвет за деня: Макар Хой Ан да е градче, в което прозорците угасват рано, не пропускайте да го разгледате вечер. Тесните улички са осветени от пъстри копринени фенери, а уютни ресторантчета и барове предлагат един чудесен завършек на деня.

Ден 6, 16.03: Хой Ан: Разходка с лодка до река Thu Bon.

Днес денят е за почивка. Сутринта ще се разходим с някоя от местните цветни лодки в залива Хой Ан по река Thu Bon, наслаждавайки се на непокътната девствена природа. По пътя ще спрем за посещение на грънчарското селище Thanh Ha, където местни семейства произвеждат глинени съдове и фигури. Следваща спирка е селото Kim Bong, известно със своите дърворезби и строенето на лодки. Следобедът е свободен. Можете да мързелувате на плажа или на басейна на вашия хотел. Нощувка в Хой Ан.

Съвет за деня: Отправете се към плажа Ан Банг по залез слънце за питие на фона на жива музика в някой от баровете с гледка към Южно-китайско море.

Ден 7, 17.03: Хой Ан- Сайгон: Мраморните планини, Дворецът на обединението, Пагодата на Нефритения Император, Операта

Разделяме се с Хой Ан и потегляме към летището на Дананг.(30км) По пътя ще видим Мраморните планини. Те се състоят от 5 хълма от мрамор и варовик, наречени на петте елемента- вода, земя, метал, огън и дърво. Най- голямата и най- известната- Thuy Son, се състои от множество естествени пещери, в които през вековете са построени будистки светилища. Полет от Дананг до Сайгон. Сайгон е мегаполис, който кипи от енергия. Където и да погледнете, в този град се срещат традицията и модерния живот. Изникващите модерни сгради стоят редом с постройките от колониалната епоха или с традиционните храмове. Ще започнем нашата разходка из Сайгон с Двореца на обединението. Тази сграда от 60-те, която по- рано е била Дворец на независимостта на президента на Южен Виетнам, е била атакувана от танковете през 1975 г., което ознаменува падането на Южен Виетнам. Сградата е запазена в оригиналния си вид и оригиналните танкове също стоят на показ в близост до входа. След това ще се придвижим до историческия център, за да посетим Пагодата на Нефритения Император, една от най-интересните пагоди в Сайгон. Продължаваме към катедралата Notre Dame, построена в неороматичен стил и сградата на Централната поща. Ще преминем покрай сградите на Градския съвет (Hotel De Ville) и старата Опера, изградени в в класически европейски стил. Накрая ще завършим разходката си на пазара Ben Thanh, където ще намерите голямо разнообразие от стоки за всеки вкус. Нощувка в Сайгон.

Съвет за деня: Сред местните сувенири, които можете да отнесете у дома, са лакирани картини, резби от дърво или камък, бродерии, ушити по мярка рокли, керамични рисунки, сувенири от седеф, мебели, а също така известните конусовидни шапки.

Ден 8, 18.03: Делтата на Меконг: Екскурзия до Ben Tre с лодка по река Меконг

След Ben Luc и Tan An, продължаваме до Ben Tre, за да поемем на разходка с лодка по река Меконг до канала Vam Xep, където се произвеждат ръчно изработени стоки и кокосови сладки. Насладете се на свежи сезонни плодове, изпълнение на традиционни песни и среща с местния начин на живот. Поемете на кратка разходка до някоя от традиционните местни къщи, където ще имате възможността да опитате домашно приготвен чай с мед. С лодка продължаваме по тесните канали, за да се докоснем до начина на живот на хората по бреговете на реката, с кратки спирки за спокойни разходки. Трансфер до летището и полет за Сием Реап, Камбоджа. Нощувка в Сием Реап.

 Ден 9, 19.03: Храмовете на Анкор Ват

Тази сутрин преди изгрев слънце (5 часа), тръгваме от хотела към Angkor Wat- най- големия и спиращ дъха храм в Angkor. Построен върху гробното място нa Sutyavarman II (управлявал от 1112 г. до 1152 г.), Angkor впечатлява своите посетители с внушителен мащаб, сюрреалистичен барелеф и внимание към детайла. Утрото започва с изследване на едно от най- великолепните творения на човека преди да се завърнем в хотела за късна закуска. След закуска започва нашето изследване на южната част на Angkor Thom и храмовете Bayon, Baphoun, Phimean Akas, The Royal Enclosure, терасата на слоновете и Leper King. Храмът Bayon впечатлява със своите мистериозни кули и красиви барелефи. Ще се подкрепим с вкусен обяд в ресторант Nest. Следващото място за посещение е Ta Phom. Tози, буквално превзет от джунглата храм притежава завладяваща мистична атмосфера. Корените на дърветата са се увили около каменните блокове в странна прегръдка.Днешната обиколка приключва с незабравимата гледка на залеза от едно от многото специални места, които Angkor Wat може да Ви предложи. Нощувка в Сием Реап.

Съвет за деня: Вземете тук-тук и посетете оживената Пъб стрийт и опитайте местната храна в някой от претъпканите ресторанти. По смелите могат да хапнат пържени тарантули или скакалци. За останалите остава да опитат фиш-амок, пикантна салата с лайм и телешко, или кхмерски нудъли.

 

Ден 10, 20.03: Банкок: с лодка през Банкок.

След ранна закуска се разделяме с Камбоджа. Полет до Банкок. Настаняване в хотела. Свободно време, за да се освежим. По- късно този следобед ще тръгнем на обиколка с лодка - прекрасен начин да се запознаем с местния начин на живот. Плувайки по каналите на града ще спрем в местната артистична общност: Клонг Банг Луанг. Сред добре запазените старинни дървени къщички са пръснати храмове, магазинчета за антики и винтидж стоки, малки галерии и студиа на артисти, ресторантчета за нудъли, кафенета и малки хотелчета. Сърцето на общността Клонг Банг Луанг е Баан Силапин (Къщата на Артистите), която се намира в традиционна двуетажна сграда по протежението на канала, изградена около 300-та годишна „чеди” (религиозна будистка постройка използвана за медитация). В сградата обикновено се помещават различни изложби – на картини, форографии, скулптури. Не пропускайте  половинчасовото представление на Тайландски куклен театър на сенките (обикновенно около 14.00 часа, без сряда). След разходката ще се върнем в хотела. Свободно време. Нощувка в Банкок.

Съвет за деня: Купете храна за шараните, които изобилстват в каналите и като домашни любимци се боричкат с отворена уста за оризовите лакомства.

 

Ден 11, 21.03: Банкок: сити тур

 

Закуска в хотела. Ще се отправим на една незабравима разходка из старата част на града. Обиколката ще започне с посещение на Гигантската Люлка. От там ще тръгнем през парка, ще се разходим по закътани алеи, сред дървени къщички и малки храмове на духове пазители. След това ще посетим Лак Муанг – храмът с колоните на Бангкок. Тайландските градове, винаги имат храм с колони, който приютява духа пазител на града. След храма ще посетим Парка Саранаром, който преди е бил част от двореца Саранаром построен през 1866 г. През 1960г. той е превърнат в ботаническа градина и обществен парк. След красивия парк ще посетим мрачния бивш затвор Реманд, който сега е превърнат в музей. Някога той е бил страшен претъпкан затвор в сърцето на Банкок. През 1990 г. е превърнат в обществен парк наречен Роммани Нарт. Точно срещу него е Ват Сутат Тепварарам, двестагодишен храм известен със своите статуи „фаранг”. Пред храма се намира известната Гигантска Люлка (Сао Чингча), която се е използвала за бирмански церемонии. В околните улички има множество магазинчета, в които се продават всякакви образи на Буда и други религиозни предмети. Ще продължим от булевард Динсо през няколко улички до бул.Танао, ще прекосим Ратчадамноен Кланг и ще стигнем до много стар ресторант, който предлага страхотна храна и е почти непознат за туристите (обядът не е включен). Разходката ще продължи към Големия Дворец. Някога той е бил дом на тайландските крале и е може би най-впечатляващото място във Тайланд. Ще разгледаме многобройните зали и павилиони, украсени с прекрасни цветни мозайки и позлатени куполи. Най- важната част в двореца е впечатляващият кралски храм Ват Пра Каео, в   вековете много страни в Азия са воювали за този Буда и той е сменял притежателите си, бил е в Лаос, Камбоджа и Мианмар. Ще се завърнем в хотела пеша. Свободно време и нощувка.

 

Съвет за деня: Шопинг в Банкок-преживяване, коетонадхвърля пазаруването в някой от огромните молове или блъсканицата в сутрешните улични пазари. Тук шопингът е денонощна дейност, която съчетава изобилието на западните стоки с културната уникалност на Изтока.

 

Ден 12, 22.03 : Банкок – Ампава – Банкок

 

След закуска ще се отправим на целодневна екскурзия извън Банкок. Ще пътуваме около час и половина на юг през местност, известна с производството на сол. Ще посетим първо ЖП пазара. Това е един от най-необичайните пазари в Азия, където продавачите разполагат стоката си по ЖП линиите. Когато влакът пристига, всички като по магия раздигат сергиите си, за да мине влака, след което отново ги разполагат – гледката е наистина интересна. След ЖП пазара ще разгледаме съседния воден пазар. Продължаваме към малкия храм Ват Банг Кунг, който е почти покрит от корените на голямо дърво Банян. Ще се качим на лодка, за да посетим Мемориалния парк Крал Рама II, в който се съхраняват произведения на изкуството от 18 век в четири сгради построени в класически тайландски архитектурен стил. Във всяка от четирите зали са представени предмети от дворцовия живот от този период. Ще приключим деня с посещение на плуващия пазар Ампава. Тук местните търговци продават всичко, за което можете да се сетите. Местността около пазара е много приятно място за разходка, с ресторанти на открито, канали, пълни с разноцветни лодки, и мостчета и алеи, препълнени с хора. В лодките се приготвя вкусна местна храна – пад тай, къри и нудели, палачинки и пилешко сатай. Обядът ще бъде сервиран в местен ресторант край пазара. Ще се завърнем в хотела в Бангког, за да се приготвите за полета си. Трансфер до летището вечерта.

 

Съвет за деня: Кратка дрямка преди полета.

Цена: 2566 евро на човек до 20.01.2015

След 21.01.2015 цената е 2666 евро.

Всички посочени цени се изчисляват в лева по курс 1.95583.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАШАТА ЕКСКУРЗИЯ:

• Удобен полет от София с реномираните Катарски авиолинии

• Наситена програма, включваща най-интересните забележителности

• Тестван маршрут

• Включени 6 вечери и 3 обяда

• Подбрани четиризвездни хотели

• Малка група

• Водач, който познава и обича дестинацията

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

• Самолетни билети София – Доха – Ханой и Бангкок – Доха – София с Катарските авиолинии с всички такси

• Самолетни билети за полетите в Азия: Ханой – Дананг, Дананг- Сайгон, Сайгон-Сиам Рип, Сиам Рип- Банкок с всички такси

• 6 нощувки във Виетнам в хотели 4* със закуска

• 2 нощувки в Камбоджа в хотел 4* със закуска

• 3 нощувки в Тайланд в хотел 4* със закуска

• 6 вечери във Виетнам, 1 обяд на круизния кораб в залива Халонг, 1 обяд в Сиам Рип, 1 обяд в Банкок

• Входни такси за туристическите обекти, включени в програмата

• Климатизиран транспорт

• Всички трансфери по програмата

• Екскурзоводско обслужване на английски и български език във Виетнам, Камбоджа и Тайланд при минимум 10 туристи.

• Водач на групата от България при минимум 10 туристи.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Доплащане за настаняване в единична стая – 539 евро

• Доплащане за застраховка за лица над 64 г. – 8,60 евро/17 лева на човек

• Лични разходи / телефонни разговори, мини-бар и др.

• Туристическа виза за Тайланд – 30 евро

• Туристическа виза за Виетнам – 80 USD

• Туристическа виза за Камбоджа – 30 USD

• Застраховка „Отмяна на пътуването” с Алианц – около 4% от пакетната цена. Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите

• Неупоменати в програмата услуги.

Хотели по програмата

Място

Нощувки/хотел

Местна категория

 

Ханой

 

2/Silk Path Hotel Hanoi

 

 

****

Хюе

1/Moonlight Hotel Hue

 

****

Хой АН

2/Palm Garden Resort&Spa

 

****+

Сайгон

1/Liberty Central Saigon Point

 

****

Сиам Рип

2/Tara Hotel

 

****

Банкок

3/Nouvo City

****

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите или часовете по време на програмата. Възможна е и промяна на горепосочение хотели с подобни от същата категория. Минимален брой участници – 10 човека.

СРОКОВЕ ЗА ПЛАЩАНЕ:

При резервация се заплащат 50% от сумата. Доплащане до 10.02.2015 г. Травелисимо ООД е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД Алианц България, Застрахователна полица № 11316014390000005.

 

Направи запитване

Деца * (възраст при пристигане)

Препоръчваме на всички клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Повече информация тук.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.